علیرضا ایزدی ، با اشاره به وضعیت اصفهان اظهار داشت: امروز همه میدانیم که اگر سالیان پیش بزرگانی همچون استاد شیرازی فریاد میزدند که به میراث فرهنگی و گردشگری بپردازید و کسی توجهی نمیکرد اما امروز به موجب مسائل و مشکلات مختلفی همچون آلودگی هوا، فرونشست و سایر مسائل زیست محیطی که گریبانگیرمان شده، میدانیم که دیگر اصفهان به طور قطع راهی به جز گردشگری پیش روی خود ندارد.
وی با بیان اینکه پتانسیلهای خوبی در حوزه گردشگری در اصفهان نهفته است که با تعامل و همراهی دستگاهها اتفاقات خوبی خواهد افتاد پیرامون سرمایهگذاری در حوزههای مرتبط با گردشگری در اصفهان افزود: واقعیت آن است که وضعیت اصفهان در حوزه سرمایهگذاری مناسبت نیست. گردشگری یک زنجیره تکمیلی است چرا که در کنار هنرمند صنایع دستی باید محل فروش، مهمانپذیر، هتل، رستوران و بسیاری از زیرساختهای مرتبط با گردشگری برای پذیرا بودن مخاطب و گردشگر وجود داشته باشد.
در بحث واگذاریها به صورت جدی وارد میشویم
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه گردشگری زمانی رونق پیدا میکند که این زنجیره تکمیل شود، گفت: وضعیت ما در اصفهان در خصوص تنوع چه از لحاظ کمی و کیفی در وضعیت مطلوب نیست. توان اصفهان بسیار زیاد است و وظیفه کنونی ما پهن کردن فرش قرمز در مقابل سرمایهگذار داخل استان، خارج از استان و یا خارج از کشور است. برنامه داریم که در خصوص بحث واگذاریها به صورت جدی وارد شویم.
وی بیان کرد: امروز در شرایط ایدهآل قریب به 8 هزار میلیارد تومان پول برای مرمت و نگهداری بناهای تاریخیمان نیاز داریم که در توان ما و کشور نیست. به همین خاطر ضروری است که واگذاریها و حمایتها را بیشتر کنیم و به دنبال آن امید بیشتری را در حوزههای فعال مرتبط با گردشگری تزریق کنیم. من در حوزه گردشگری از یک هزار تومانی تا مقادیر بسیار زیاد در بخش سرمایهگذاری دفاع میکنم.
ضرورت تعامل مناسب با فعالان عرصههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
ایزدی در پاسخ به این سوال که علاوه بر تعامل بین دستگاهی، تعامل با فعالان عرصههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به چه میزان ضروری میدانید، تصریح کرد: به معنای عام ما موظف و مکلفیم که با همه تعامل داشته باشیم، تعامل با فعالان فرهنگی به طریق اولا است، چرا که آنها هستند که ما را یاری میکنند. به طور مثال اگر فعالان صنایع دستی نباشند یک ضلع از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به فراموشی سپرده خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت دفاتر مسافرتی و راهنمایان گردشگری افزود: نگهبانان واقعی میراث تاریخی، فعالان و دلسوزان عرصه میراث فرهنگی هستند اگر با فعالان این عرصه تعامل مناسبی نداشته باشیم، فعالیت ما در عمل ناقص است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان آنکه ساختار ما ساختار معیوبی است، عنوان کرد: همیشه مطمئن باشید که میان ساختار و شرایط ارتباط دو طرفهای وجود دارد. هنگامی که شرایط مناسب نباشد پیرو آن ساختار معیوب است. این ساختار معیوب در نهایت خالق این اتفاقات بد است. باید با تأمل بیشتر به سمت بهبود رویم که بالطبع بخشی از بهبود تغییر است.