موزه مردم‌شناسی در اصفهان راه‌اندازی شود


انتشار : 1401/03/29



امام جمعه اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های گسترده گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: پیشنهاد می‌شود موزه مردم‌شناسی در اصفهان راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد، صبح امروز در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان از نظر میراث فرهنگی و گردشگری دارای ظرفیت‌های گسترده‌ای است، اظهار کرد: اینکه جایی باشد تا مردم بتوانند با وسایل و ابزارهای گذشتگان آشنا شوند بسیار خوب است؛ همانند کوزه‌ها، وسایل و ادوات کشاورزی و صنایع دستی و یا ابزارهایی که در زندگی روزمره استفاده می‌شد و امروزه کاربردی ندارد.
 
وی افزود: بهتر است این مجموعه به عنوان موزه مردم‌شناسی و در مرکز استان و در یکی از مکان‌های تاریخی که قابلیت برپایی نمایشگاه دائمی را دارد، راه‌اندازی شود.
 
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه برخی تنگ‌نظری‌ها در اداره میراث فرهنگی سبب می‌شود که کارها دشوار شود، خاطرنشان کرد: وجود سخت‌گیری‌های بی‌مورد سبب شده که برخی از مکان تاریخی به جای اینکه محلی برای بازدید و یا فعالیت باشد، به مخروبه‌ای تبدیل شود که دیگر هیچ خاصیتی ندارد.
 
وی ادامه داد: متأسفانه به بهانه‌های مختلف و یا استناد به قوانین دست و پا گیر، تعمیر و بازسازی برخی از مکان‌های تاریخی و یا قدیمی انجام نمی‌شود به عنوان مثال مردم امروزه نمی‌توانند در بافت تاریخی‌ که اجازه تعمیر و بازسازی آن داده نمی‌شود، زندگی کنند و به مرور زمان از بافت تاریخی خارج می‌شوند و آن بافت تاریخی به مخروبه‌ای تبدیل می‌شود.
 
آیت‌الله طباطبایی نژاد یادآور شد: اداره میراث فرهنگی به بودجه‌ای کلان برای حفاظت از مکان‌های تاریخی نیاز دارد و همه می‌دانیم که چنین بودجه‌ای وجود ندارد، بنابراین بهتر است از ظرفیت‌ بخش خصوصی و مردم استفاده شود تا علاوه بر بازسازی آن مکان تاریخی، بتوان کاربردهای تازه‌تری برای آن مکان ایجاد کرد.
 
وی بیان کرد: قرار نیست که با صدور مجوز برای تعمیرات یک مکان تاریخی، آن مکان تغییر کند؛ بلکه لازم است در چهارچوب قوانین و مقررات و با گرفتن تعهد، اجازه داد تا هر قسمت از مکان تاریخی آسیب دیده است تعمیر شود و همانند آن را بسازند؛ با این روند، می‌توان به بازسازی و حفظ اماکن تاریخی امیدوار بود.
 
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در ابتدای این دیدار با ارائه گزارشی از اقدامات این اداره کل، گفت: برخی از قوانین و مقررات و یا نظارت‌های غیرتخصصی و غیر کارشناسی در کنار فضاسازی رسانه‌ای سبب شده تا برخی از مکان‌های تاریخی به حال خود رها شوند و امکان تعمیر و بازسازی وجود نداشته باشد.
وی گفت: لازم است برای سرعت بخشیدن به کارها، برخی از اختیارات به ما تفویض شود و نظرات کارشناسان ما در دستگاه‌های نظارتی، تأثیر داده شود.