علیرضا ایزدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان ، پیرامون گردشگری و اهمیت این صنعت، اظهار داشت: صنعت گردشگری با وجود دو سال نسبتا بدی که پشت سر گذاشت، اما یکی از مهمترین صنایع قابل توجه در دنیا است و با توجه به نقش و تاثیر آن در اقتصاد و شاخص تولید ناخالص داخلی، مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است. این تاثیر در کشورها و شهرهایی مثل اصفهان که دارای گردشگری هستند، قابل لمستر است و روز جهانی گردشگری در حقیقت تلنگری برای یادآوری وضعیت این صنعت و لزوم توجه بیشتر به آن است.
وی با اشاره به جایگاه اصفهان در گردشگری کشور، افزود: شکی نیست که استان اصفهان به هر شکلی که نگاه کنیم قطب اصلی گردشگری کشور است و ظرفیت بسیاری در این حوزه دارد و هر چند که همهگیری کرونا آسیبهای زیادی به این صنعت در اصفهان حتی در بُعد زیرساختی وارد کرد، اما با توجه به اینکه نگاه مسئولان استان و همین طور کشور به گردشگری، نگاه توسعه پایدار گردشگری است، امید میرود با نگاه عمیقتری به این صنعت توجه شود و نقش پررنگتری برای آن در اقتصاد استان و کشور در نظر گرفته شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه نوع نگاه ما به گردشگری با دیگر کشورها متفاوت است، خاطرنشان کرد: نگاه ما به گردشگری با نگاه کشورهایی که آنها را در حوزه گردشگری موفق میدانیم متفاوت است و با توجه به این نگاه نمیتوان آنچه که در کشوری مثل ترکیه رخ داده برای ایران هم متصور دانست، چرا که ما مایل به برخی ارزشهای فرهنگی و سنتی هستیم که این ارزشها برخی محدودیتها را برای ما ایجاد میکند.
وی با اشاره به حوادثی که ایران پس از انقلاب از سر گذاشت گذرانده، ادامه داد: ما بعد از انقلاب چالشها و حوادث مختلفی را از سر گذراندهایم که باعث شده از دیگر رقبایمان در زمینه گردشگری عقب بمانیم؛ حوادثی همچون 8 سال جنگ تحمیلی و دفاع مقدس که زیرساختهای گردشگری ما توسط دشمن متجاوز بعثی مورد تهاجم قرار گرفت و نیز در فصلی کشور را تبدیل به کشور گردشگرگریز کرد و باعث شد نه تنها کشورهای رقیب به ویژه همسایههایی مثل ترکیه پیشرفت کنند و ما درجا بزنیم، بلکه زیرساختهایمان را هم از دست بدهیم. از سویی دیگر پروپاگاندای ناجوانمردانه و شدید دشمنان علیه کشور ما و ربط دادن هر مسئله باربط و بیربطی، مثل حادثه یازده سپتامبر با وجود اینکه هیچ ارتباطی بین کشور ما و این حادثه وجود نداشت و تبلیغات منفی علیه کشور ما منجر شده نگاه دنیا نسبت به ایران منفی باشد.
ایزدی با اشاره به زیرساختهای استان اصفهان در حوزه گردشگری تصریح کرد: با وجود همه این موارد، اما ما باز هم زیرساختهای کافی و مناسبی برای میزبانی از گردشگران نداریم، ظرفیت هتلهای ما کافی نیست و با کمبود خدمات رفاهی روبهرو هستیم.
وی گردشگری را صنعتی فرابُعدی عنوان کرد و افزود: صنعتی بروکراسی و برخورد ما با صنعت گردشگری هم بسیار موثر بوده، ما به گردشگری نگاهی تکبُعدی داریم و همین باعث شده از جنبههای فرابُعدی آن نظیر اشتغالزایی، نقش آن در اقتصاد فرهنگ و غیره غافل بمانیم. ما باید با علم به آن که گردشگری صنعت سبز و امنی است و میتواند چه نقش و جایگاهی داشته باشد، در همه ابعاد به این صنعت رو بیاوریم، آن را جایگزین صنعت کنیم، با توجه به شرایط اقلیمی کشور آن را جایگزین کشاورزی کنیم و در این صورت، با وجود همه محدودیتها رسیدن به 20 میلیون نفر گردشگر پیشبینی شده در سند چشمانداز 1404 کار دشواری نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان درباره برنامههای این سازمان برای هفته گردشگری در اصفهان توضیح داد: برای گرامیداشت هفته گردشگری در اصفهان برنامههای مختلفی از جمله تورهای آشناسازی، افتتاحیهها و غیره پیشبینی شده، اما مهمترین آنها برگزاری دوازدهمین نمایشگاه صنایعدستی، گردشگری و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاههای استان که از 7 تا 11 مهر از ساعت 11 صبح تا 8 شب برگزار خواهد شد، این نمایشگاه که با مشارکت بخش خصوصی و دولتی برگزار میشود و از همه استانها در آن حضور خواهند داشت فرصت بسیار مناسبی برای معرفی جادههای گردشگری استانهای مختلف است.